Bereikbaarheid

provinciaal domein Het Leen
Gentsesteenweg 80
9900 Eeklo 

Zo geraak je er:

Maak er een duurzame uitstap van. Plan je reisweg naar Het Leen met Slimweg.be

Te voet of met de fiets

Wie te voet of met de fiets naar Het Leen komt, kan het domein binnen via drie ingangen. Er is de hoofdingang aan de Gentsesteenweg en er zijn twee zijingangen, namelijk aan de Kraaiweg in Eeklo en de Vaartkant in Oostwinkel.

Wie in het domein wil fietsen, mag op werkdagen op alle verharde paden rijden. In het weekend en op feestdagen mogen fietsers enkel via de hoofdas door het domein rijden.

Met de trein

De lokale trein Gent-Eeklo komt telkens om 17 minuten na het uur aan in het station van Eeklo. Van daaruit is het een 20-tal minuten stappen (2,5 km) tot bij het bosinfocentrum. Er is een bewegwijzerd fiets- en wandelpad aangelegd langs de spoorweg om veilig tot in Het Leen te geraken. 

Plan je treinreis

Met de bus

Bus 58 (Gent-Eeklo-Brugge) heeft een halte 'Het Leen' op een kleine 15 minuten stappen (1 km) van het bosinfocentrum. 

De belbus brengt je tot de halte 'Cafetaria Het Leen' vlak bij het bosinfocentrum. Om met de belbus te kunnen meerijden, moet je minstens twee uur op voorhand reserveren. Bel hiervoor naar het nummer 09 210 94 94.

Plan je busreis

Met de wagen of de autocar

Vanuit Gent (E40/E17): Volg de N9 richting Eeklo. Voor je de bebouwde kom van Eeklo binnenrijdt, zie je de ingang van het domein op je linkerkant. 

Komende van de N49 (Antwerpen-Knokke): neem de afrit Eeklo en rij naar het centrum van Eeklo. Volg dan de richting Gent. Even buiten de stad heb je rechts de ingang van het domein. 

Aan het einde van de inkomdreef bevindt zich rechts een ruime parking (400 auto's). 

Zo vind je de weg in het domein zelf:

Download de plattegrond (pdf)