Bosinfocentrum

Infobalie

In de inkomhal van het bosinfocentrum vind je de infobalie. Het personeel helpt je graag met al jouw vragen over bossen, bomen en hout. Je bent er aan het goede adres voor de begeleidende folders en het materiaal bij de uitgestippelde wandelingen. Ook als je een verrekijker of potjesloep wil huren of informatie wil over het educatief aanbod, helpen de mensen achter de balie je graag verder.

Permanente tentoonstelling 'Bos-Boom-Hout'

De tentoonstelling 'Bos-Boom-Hout' werd opgebouwd rond de onderwerpen 'het bos', 'de bomen', 'het leven' en 'Het Leen'.

Kom even langs en bekijk de eik van binnen en van buiten, kruip door een holle boom, snuif enkele bosgeuren op of kom meer te weten over de geschiedenis van Het Leen.

Bibliotheek

Over bossen, bomen en hout wordt heel wat geschreven. Het bosinfocentrum beschikt over een uitgebreide collectie boeken die met bos en natuur te maken hebben. Bij elk van de vier onderwerpen in de tentoonstelling vind je ook de bijbehorende boeken.  De boeken worden niet uitgeleend. Je kan ze alleen ter plaatse inkijken. Nestel je daarvoor in één van de hangzakken of installeer je aan een tafel in de tentoonstelling en blader gezellig door het bos. 

Auditorium

Neem plaats in het auditorium voor een multimediapresentatie over Het Leen. Je kan er onder meer genieten van een seizoensevocatie, een avontuur van kabouter Prikkeprak of een algemene kennismaking met Het Leen. Het auditorium biedt plaats aan groepen tot 30 personen.