Het Leen met kinderen

Wandelen met de kinderwagen

Doorheen het Leen loopt een netwerk van wandelpaden. Een groot deel daarvan is verhard. Ideaal dus voor een stevige boswandeling waarvan ook de jongste spruit van het gezin kan genieten vanuit zijn kinderwagen.

download de plattegrond (pdf)

Verhuur educatief materiaal

De huur van educatief materiaal zonder reservering vooraf is mogelijk tijdens de openingsuren en -dagen van het bosinfocentrum. De materiaalsets voor de uitgestippelde wandelingen worden ten laatste om 15 uur verhuurd. Als je later komt, is er geen tijd genoeg meer om de activiteit uit te voeren.

Kabouterpad

Op stap met jonge bosonderzoekers tussen 4 en 8 jaar? Volg dan het kabouterpad. Bekijk eerst de presentatie in het bosinfocentrum, huur de tas met onderzoeksmateriaal (2 EUR / 6 personen) en opdrachten en volg deze korte wandeling (ongeveer 1, 5 km). Achteraf krijgt elke jonge wandelaar het diploma van boskabouter.

download de activiteit (pdf)

Elfenpad

Beleef het bos met Tilia, Fagus, Carpinus en de andere elfjes. Huur een tas vol spullen (2 EUR/tas) en ga op stap langs het elfenpad. Laat je betoveren door de natuur langs een wandeling van 3.5km. Onderweg maak je op 11 (jawel) plaatsen kennis met elfjes en hun leefwereld. Elk elfje heeft een andere natuur-creatieve opdracht voor jou.

De wandeling is zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het parcours van iets meer dan 3 km is kinderwagenvriendelijk.  

download de activiteit (pdf)

 

'Het is een stóm bos!'-pad

Een gezinswandeling met kinderen tussen 7 en 11 jaar? Vraag aan de balie naar het 'Het is een stóm bos!'-pad. Langs deze wandeling krijg je 15 uitdagingen voorgeschoteld die je helpen om het bos te ontdekken in al zijn facetten en met al je zintuigen. Een stóm bos? Ik dacht het niet! (2 EUR/4personen)

download de folder (pdf)

Vier je verjaardag in Het Leen.

Zin in een verjaardagsfeestje met als thema 'het bos'? Kom met je vriendjes naar Het Leen. Ga op stap in het bos, speel onderweg de bosspelen en werk op het einde aan je eigen bos-aandenken. Achteraf kan je nog uitgebreid ravotten met je vriendjes in het speelbos en uiteraard is er ook nog de cafetaria 'Het Leen' voor de nodige versnaperingen.

download de activiteit (pdf)

Evenementen en tijdelijke activiteiten

Regelmatig zijn er in Het Leen activiteiten, rondleidingen of evenementen waarop jonge bezoekers meer dan welkom zijn. Hou de evenementen van Het Leen in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.