Wandelen

Een netwerk van 36 km wandelpaden, waarvan een groot deel verhard, brengt je tot in de verste en mooiste uithoeken van het bos of het arboretum. Als je tijdens de wandeling iets meer wil te weten komen over het bos in het algemeen of Het Leen in het bijzonder, dan kan je de uitgestippelde wandelpaden volgen. Alle wandelingen beginnen en eindigen in het bosinfocentrum.

Er is voor elk wat wils:

Wil je een gediplomeerd boskabouter worden? Volg dan het Kabouterpad. Na een kort verhaaltje over kabouter Prikkeprak ga je op stap in het bos. Voer de opdrachten goed uit met behulp van het meegegeven materiaal en vraag achteraf je diploma in het bosinfocentrum.

Heb je meer zin in een stevige ontdekkingstocht? Vraag dan de materiaaltas en de folder van het 'Het is een stòm bos!'-pad. Enkele verrassende opdrachten helpen je inzien dat het bos veel meer is dan een stomme verzameling bomen en struiken.

Het Lichtend bospad volgt uitsluitend de verharde wegen in het domein. De teksten in de bijbehorende folder leren je hoe alle levende wezens aan de nodige levensenergie komen.

Wil je de geschiedenis van het domein leren kennen? Volg dan de route 'Als de bomen konden praten'. Zet bij de aangeduide stopplaatsen van de route je audiogids aan en maak op die manier een wandeling van 100 000 jaar. Zorg voor warme kledij want je moet door de ijstijden heen, kijk uit voor overstekende stoomtreinen en wees vooral op je hoede langs de Middeleeuwse Zoutweg…

Stippel je liever zelf je wandeling uit? Download de plattegrond van het domein. Je ziet er alle verharde en onverharde paden op.